Cuketa zapečená s masem a rajčaty na worcestrové omáčce

Suroviny

cuketa
2 ks
kuřecí prsní řízek
3 ks
rajčata
3-4 ks
čerstvá bazalka
dle chuti
olej
3-4 PL
worcestrová omáčka
dle chuti
sůl a pepř
dle chuti
česnek
6-10 stroužku
tvrdý sýr
100 g
mléko Tatra
1/2 plechovky
vejce
1 ks

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na kousky, promícháme s olejem a trochou worcestrové omáčky a necháme hodinu uležet. Pak ho na rozpálené pánvi opečeme dozlatova, osolíme, opepříme a promícháme s rozmačkaným česnekem.

Cukety oloupeme a nakrájíme na kolečka. Naskládáme je na dno pekáče a osolíme. Na ně navrstvíme opečené maso a pokryjeme ho kolečky rajčat. Posypeme lístky bazalky. Nastrouhaný sýr smícháme s mlékem a vejcem a rozlijeme po povrchu.

Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 30 minut. Můžeme podávat samotné, hladovci mohou přikousnout čerstvý chléb, případně vařené brambory.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.3.2011 11:31| autor: Jancal

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist