Čokoládový ježek s mandlemi

Suroviny

vejce
3 ks
cukr
17,5 dkg
rum
3 PL
vanilkový cukr
1 balíček
sůl
1 špetka
polohrubá mouka
20 dkg
měkké máslo
15 dkg
žloutek
3 ks
kakao
3 PL
moučkový cukr
3 PL
půlené mandle
5 dkg
čokoládová poleva
10 dkg

Postup přípravy:

Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj 10 dkg cukru. Utřeme 3 žloutky, 7,5 dkg cukru, rum, vanilkový cukr a sůl do pěny. Střídavě přidáváme sníh z bílků a prosátou mouku. Těsto pečeme v tukem vymazané a moukou vysypané formě, po upečení necháme vychladnout a pak nařežeme na vodorovné pláty. Máslo utřeme s moučkovým cukrem a žloutky, přidáme špetku soli a kakao. Hotovým krémem potřeme pláty a „ježka“ opět sestavíme. Hotovou čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni. Do „ježka“ zapíchneme rozpůlené mandle a zalijeme čokoládovou polevou. Pokud nemáme formu „ježka“, použijte dortovou formu a piškotové těsto přiřízneme do tvaru „ježka“.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.10.2017 2:00| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist