Čokoládové zmrzlé suflé

Suroviny

másla
250 g
cukru krystal
100 g
kvalitní hořké čokolády
200 g
hladké mouky
150 g
hořkého kakaa
40 g
vajec
5 ks
sypké instantní kávy
1-2 PL
rum dle chuti
ovoce dle chuti
škrobu
1 ČL
zmrzlina

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. V míse vyšleháme vejce s cukrem a rozpuštěným máslem, přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao, kávu a rum a postupně přisypáváme hladkou mouku. Krémem plníme vymazané a hrubou moukou vysypané formičky na suflé. Případně je můžeme vyložit pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C jen 10 min. Čokoláda uvnitř by měla zůstat tekutá. Mezitím do ovoce přidáme lžičku škrobu, trochu rumu a zahřejeme buď v mikrovlnné troubě, nebo za stálého míchání na sporáku. (K přípravě ovoce můžeme použít i kvalitní džem v kombinaci s mraženým či čerstvým ovocem.) Formičky opatrně vyjmeme z trouby, vyklopíme a ještě teplé naservírujeme s kopečkem zmrzliny a horkým ovocem na talíře.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.3.2011 11:31| autor: ivus

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist