Čočka po indicku s kari

Suroviny

čočka
25 dkg
cibulka
olivový olej
kari
cukr
sůl
rajský protlak

Postup přípravy:

 

Večer si namočím čočku asi 25 dkg, do rána hodně nabyde. Druhý den ji přivedu k varu a krátce povařím, aby se nerozvařila cca 10-15 minut. Když je měkká scedím ji. Na pánvi – nejlépe wok – si dám pár kapek olivového oleje, cibulku a když začíná být sklovatá přidám 2 lžičky kari koření, aby se také trošku s cibulkou osmahlo, pak přidám 1 lžíci cukru, nechám rozpustit a hned tam přidám čočku.

Míchám a osolím, pak přidám rajčatový protlak. Zamíchá se vše dohromady, krátce podusí a je hotovo.Podávám ji s vajíčkem vařeným nebo volským okem a se zeleninou nebo okurkou. Dá se jíst i zastudena jako čočkový salát.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.5.2011 2:53| autor: Viky17

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist