Clafoutis s hrozny a mandlemi

Suroviny

hroznové víno nejlépe bez peciček
300 g
mandlové lupínky
4 PL
vanilkový cukr
1 balíček
máslo
100 g
moučkový cukr
100 g
vejce
2 ks
smetana
80 ml
hladká mouka
50 g
prášek do pečiva
1/2 ČL
máslo na formičky
dle potřeby

Postup přípravy:

Hroznové víno vyperte a nechte dobře odkapat. Čtyři zapékací misky o objemu 250 ml vytřete máslem, vysypte mandlovými lupínky, vanilkovým cukrem a rozdělte do nich hroznové víno. Utřete do husté pěny máslo, moučkový cukr a žloutky, vmíchejte do ní mleté mandle, smetanu a hladkou mouku rozmíchanou s práškem do pečiva. Nakonec do těsta vmíchejte sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozdělte do misek (maximálně do dvou třetin, nabude), posypte mandlovými lupínky, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte cca 30 – 40 minut.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.9.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist