Cizrnové medailonky s jogurtovým dipem

Suroviny

Cizrna
200 g
česnek
20 g
vejce
2 ks
řepkový olej
170 ml
strouhanka
50 g
sýr Eidam
50 g
bílý jogurt
200 g
stoužky česneku
2 ks
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup přípravy:

Cizrnu necháme přes noc namáčet, druhý den propláchneme a uvaříme do měkka. Zchlazenou ji rozmixujeme a přimícháme vejce, strouhanku, sýr, česnek, olej, sůl a koření. Vytvoříme 4 kusy placiček na jednu porci, které opečeme na oleji. V mezičase připravíme zálivku – do jogurtu přimícháme nastrouhaný česnek, sůl a provensálské bylinky. Hotové cizrnové medailonky podáváme přelité jogurtovým dipem a doplněné o salát z čerstvé zeleniny.

Tip: Cizrna neboli římský hrách bývá považována za nejlepší z luštěnin. Obsahuje vysoké procento vápníku, hořčíku a i fosforu. Vápníku má dvakrát víc než hrách a ovesné vločky. Je to plodina pěstovaná především v arabských zemích, ale známá v Evropě již ve středověku a doporučovaná též jako strava pro nemocné.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.2.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist