Cizrnová polévka s bylinkami

Suroviny

předvařená cizrna (nebo z konzervy)
500 g
špenát
150 g
pórek
2 ks
čerstvé bylinky (majoránka, tymián, rozmarýn, oregáno)
1 hrst
česnek
3 stroužky
bobkový list
1 ks
bageta
1 ks
petržel
2 PL
olivový olej
4 PL
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Očištěný a umytý pórek nakrájíme na tenké proužky a osmahneme na oleji. Do pánve přidáme cizrnu, 2 stroužky česneku, bobkový list a nasekané všechny bylinky. Přilijeme 1 l horké vody, osolíme, opepříme a necháme na mírném plameni pod poklicí vařit 30 minut. Přidáme omytý špenát a vaříme dalších 5 minut. Necháme vychladnout, odstraníme bobkový list a rozmixujeme na hladký krém. Podáváme s opečenou bagetou potřenou česnekem.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.1.2022 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist