Cikánský guláš se slaninou a rajčaty

Suroviny

hovězí maso
500 g
vepřová plec
500 g
sladká paprika
2 ČL
česnek
3 stroužky
olej
3 PL
slanina
4 plátky
cibule
3 ks
zelená paprika
2 ks
rajčata
2 ks
kuřecí vývar z kostky
250 ml
sůl, pepř

Postup přípravy:

Na kostky nakrájené maso smícháme, se lžičkou sladké papriky, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného česneku. Přikryté necháme přes noc marinovat v ledničce. Na rozpáleném oleji maso osmahneme.

Poté maso přeneseme do zapékací mísy, na pánev přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a opékáme, až je cibule lehce dohněda a slanina křupavá.

Přidáme zbytek sladké papriky, na proužky nakrájenou papriku, zbytek česneku a vaříme dalších 10 minut.

Hotovou směs přeneseme do zapékací misky k masu, přidáme na kostičky nakrájená rajčata a vývar.

Dochutíme solí a pepřem, přivedeme k varu a přikryté pokličkou dusíme zhruba 90 minut, až je maso měkké.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist