Chutná zeleninová polévka se smetanou

Suroviny

ředkvička
20 ks
malý květák
1/2 ks
pórek
15 cm
cibule
1 ks
půlka červené a půlka zelené kapie
1/2 ks
česnek
1 - 2 stroužek
smetana na vaření
1 ks
sýr ( 1ks šunkový a |1ks s paprikovou příchutí )
2 ks
niva
50 g
cherry rajčata
dle chuti
mouka na zahuštění
1 - 2 PL
olej, vývar
dle potřeby
petrželka, kopr či jiné bylinky
dle chuti
sůl, pepř, případně ocet nebo lžíce zakysánky
dle chuti

Postup přípravy:

Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, česnek a přidáme zeleninu. Restujeme cca 6 minut. Zalijeme vývarem (nejlépe zeleninovým) jen do výše zeleniny a dusíme asi 16 minut (na skus zeleniny), malinko opepříme, se solí raději počkejme kvůli sýrům. Rozmixujeme, vložíme smetanu rozmíchanou s moukou a vaříme ještě asi 15 minut.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Přidáme sýry, mícháme do rozpuštění, přidáme pár ředkviček nakrájených na plátky a několik cherry rajčat. Pokud chceme i petrželku, a vypneme sporák. Ještě promíchneme.
Dochutíme a necháme ještě spojit chutě asi 7 minut a podáváme.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.6.2012 1:38| autor: kolminka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist