Chřestový salát s parmezánem

Suroviny

cukru
2 ČL
citrónové šťávy
2 ČL
chřestu
500 g
salátu frizzé
50 g
červené čekanky
40 g
bazalky
2 PL
pršutu
40 g
citrónu
1/2 ks
oleje
4 PL
vody
4 PL
soli
2 špetky
pepře
1 špetka
parmezánu
30 g

Postup přípravy:

Dejte do vroucí vody sůl, lžičku cukru, 2 lžíce citrónové šťávy a 500 g očištěného a na kousky nakrájeného chřestu (bílý nebo zelený), povařte ho doměkka cca 5 – 7 minut, sceďte ho a vychlaďte ledovou vodou. Odkapaný chřest nasypte do misky, přidejte 50 g vypraného salátu frizzé, 40 g natrhaných listů červené čekanky, 2 lžíce nasekané bazalky, 40 g drobně nakrájeného pršutu. V hrnku rozmíchejte šťávu z 1/2 citrónu se lžičkou cukru, špetkou soli, pepřem, 4 lžícemi oleje a 4 lžícemi vody. Nalijte přes salát a lehce promíchejte. Salát posypte 30 g hoblinek parmezánu.

Hodnocení

1.3  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.11.2016 11:26

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist