Chřestový koláč s rajčaty

Suroviny

hladká mouka
300 g
sušené droždí
1/2 sáčku
vlažná voda
150 ml
olej
5 PL
bílý chřest
500 g
olivový olej
4 PL
šalotka
4 ks
rajče
500 g
kečup
4 PL
sůl, pepř
dle chuti
chilli paprička
1 ks
oregano
1 PL
bazalka
1 PL
mozzarella
100 g

Postup přípravy:

Do mísy dejte 300 g prosáté hladké mouky, 1/2 sáčku sušeného droždí, 150 ml vlažné vody a 5 lžic oleje. Zpracujte na vláčné, spíš měkčí těsto a nechte ho asi hodinku kynout. Mezitím do vroucí osolené vody dejte 500 g bílého chřestu, povařte ho 5 minut a sceďte ho. V pánvi zpěňte na 4 lžících olivového oleje 4 nakrájené šalotky, přidejte 500 g drobně nakrájených rajčat, 4 lžíce kečupu, sůl, pepř, podrcenou chilli papričku (nemusí být), lžíci oregana a bazalky. Poduste do zhoustnutí a nechte trochu zchladnout. Těsto rozdělte na dva díly, z každého udělejte kulatou placku, položte ji na plech vyložený pečícím papírem a nechte ještě krátce kynout. Nakynuté placky na plechu potřete olejem, rajčatovou směsí, rozložte na ni chřest, posypte ho 100 g drobně nakrájené mozzarelly, vložte do předehřáté trouby a upečte dozlatova.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.3.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist