Chřestové bábovičky s vejci a smetanou

Suroviny

zelený nebo bílý chřest
800 g
smetana
200 ml
vejce
4 ks
sůl, barevný pepř
dle chuti
máslo
dle potřeby

Postup přípravy:

Oloupejte a odkrojte zdřevnatělé konce u 800 g zeleného (nebo bílého) chřestu. Vložte ho do vroucí osolené vody a povařte 5 minut. Chřest vyndejte, polovinu ho rozmixujte s 200 ml smetany, vmíchejte 4 vejce, přidejte zbylý drobně nakrájený chřest, osolte a okořeňte barevným pepřem. Malé formičky vytřete máslem, naplňte hmotou, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte cca 30 minut.

Tip: ozdobte šunkou a kousky chřestu.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.8.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist