Chřest s marinovaným lososem

Suroviny

losos (celkem asi 600 g)
4 porce
zázvorový kořen 2 cm
1 ks
chilli paprička
1 ks
koriandr nebo petržel
1 svazeček
limetková šťáva (z 1 ks limetky)
1 ks
rostlinný olej
4 PL
jarní cibulka na ozdobu
2 ks
chřest
400 g
máslo
dle potřeby
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Marináda: oloupaný zázvor nastrouháme, chilli papričku nakrájíme nadrobno, promícháme s nasekaným koriandrem, přelijeme olejem, limetkovou šťávou a osolíme. Lososa pomažeme marinádou a necháme v chladu asi 1 hodinu.

Jarní cibulku povaříme ve vodě asi minutu, vhodíme do studené vody, rozřízneme na půlky a převážeme kousky ryby. Na velké pánvi zahřejeme máslo, vložíme oloupaný ještě mokrý chřest, navrch položíme kousky lososa a dusíme pod pokličkou na nízkém plameni asi 20 minut.

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.11.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist