Chlebíčky s houbami a slaninou

Suroviny

hlívy ústřičné
300 g
česneku
3 stroužky
nasekané listové petržele
1 hrst
sůl
dle chuti
slanina
dle libosti
bageta nebo chleba
dle libosti
olivový olej
dle potřeby
červené papriky
1 ks

Postup přípravy:

Na rozehřátém oleji osmahneme plátky slaniny, přidáme nakrájený česnek, nasekanou petržel, omytou papriku nakrájenou na proužky, nadrobno nakrájené houby a na malém plameni dusíme pod poklicí 7-8 minut. Posledních pár minut sundáme poklici, aby šťáva zredukovala. Podáváme na opečených krajíčcích bílého chleba nebo bagety. Před podáváním ještě zasypeme čerstvou petrželí. Chlebíčky můžeme ještě dochutit strouhaným sýrem.

TIP: Takto připravené houby můžeme servírovat také s těstovinami nebo jako přílohu k masu.

Hodnocení

5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.12.2016 2:30| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist