Chlebíčky s houbami a slaninou

Suroviny

hlíva ústřičná
300 g
česnek
3 stroužky
nasekaná listová petržel
1 hrst
olivový olej
dle chuti
sůl
dle chuti
červená paprika
1 ks
prorostlá slanina
dle chuti
bageta nebo chleba
dle potřeby

Postup přípravy:

Na zahřátém oleji osmahneme plátky slaniny, přidáme nakrájený česnek, nasekanou petržel, omytou papriku nakrájenou na proužky, nadrobno nakrájené houby a na malém plameni dusíme pod poklicí 7-8 minut. Posledních pár minut sundáme poklici, aby šťáva zredukovala. Podáváme na opečených krajíčcích bílého chleba nebo bagety, před podáváním ještě zasypeme čerstvou petrželí. Chlebíčky můžeme ještě dochutit strouhaným sýrem.

Tip: takto připravené houby můžeme servírovat také s těstovinami, nebo jako přílohu k masu.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.3.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist