Česnečka s kroupami

Suroviny

krup
80 g
sádla
2 PL
malá cibule
1 ks
vody nebo vývaru z vepřových kostí
800 ml
česneku
3 stroužky
mletý pepř, majoránka
drcený kmín, zázvor
sůl
petželka nebo libeček

Postup přípravy:

Propláchnuté kroupy vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. V kastrolu na sádle zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibuli, ke které přidáme česnek utřený se solí, majoránku, kmín a zázvor. Nakonec vložíme uvařené kroupy, zalijeme vodou nebo vývarem z vepřových kostí a povaříme. Před podáváním posypeme nasekanou petrželovou natí či libečkem. K této polévce se výborně hodí čerstvý chléb.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist