České Tiramisu s mandlovým likérem

Suroviny

smetana ke šlehání
2 ks
pomazánkové máslo bez příchuti
2 ks
cukrářské piškoty
1 balení
cukr
5-6 PL
mandlový likér
3 PL
instantní káva
2-3 ČL
kakao

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Instantní kafe zalijeme 150 ml horké vody a přidáme likér. Smetanu s cukrem šleháme dokud nezhoustne, pak smícháme s pomazánkovým máslem a vytvoříme krém. Cukrářské piškoty necháme nasáknout kávou s likérem, ne úplně do rozmočení. Formu (30 x 20 cm), pro snadnější vyjmutí můžeme vyložit potravinovou fólií, začneme vykládat nasáklými piškoty. 1. vrstu piškotů překryjeme polovinou krému a poté klademe další vrstvu piškotů a opět překryjeme krémem. Tiramisu dáme do lednice přes noc odstát. Po vyjmutí moučníku z formy posypeme povrch kakaem.
Dobrou chuť

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.6.2011 11:53| autor: dexka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist