Červená rybí polévka s česnekem a vínem

Suroviny

sladkovodní ryba (i zbytky)
1,5 kg
cibule
2 ks
rajče
2 ks
zelená paprika
2 ks
olej
dle potřeby
mletá sladká paprika
2 PL
feferonka (nemusí být)
2 ks
česnek
5 stroužků
bílé víno
500 ml
domácí nudle
dle libosti
nasekaná zelená petrželka
dle chuti
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Z masa a odřezků uvařte v osolené vodě vývar, přeceďte ho přes husté síto a maso lehce propasírujte. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Papriky zbavte jádřinců a semínek a nakrájejte na kostičky. Pokud máte masa dostatek, vykostěte jej a nakrájejte na malé kousky. Cibuli oloupejte, nasekejte najemno a osmahněte na oleji. Přidejte mletou papriku, najemno nasekaný česnek, rajčata a papriky. Podlijte vínem a přidejte asi 1 l vývaru. Nechte 5 minut povařit a přidejte nadrobno nasekané feferonky, pokrájené maso, osolte, opepřete a ještě 5-10 minut povařte. V osolené vodě uvařte nudle, sceďte je a přidejte do hotové polévky. Každou porci můžete posypat nasekanou petrželkou.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.12.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist