Čerstvá tomatová polévka s jogurtem

Suroviny

žlutého hrachu
3 hrstí
rajčat
1 kg
větší cibule
1 ks
kuřecího vývaru
0,5 l
badyánu
2 ks
bílého Selského jogurtu Hollandia
250 g
česnek
dle chuti
olivový olej
dle potřeby
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na trošce olivového oleje a po chvilce přidáme česnek pokrájený na tenká kolečka. Když cibulka zesklovatí, přidáme oloupaná rajčata pokrájená na malé kousky. Do směsi přidáme vývar, badyán, sůl a vaříme zhruba 30 minut. Nakonec přidáme předem uvařený hrách a vše provaříme ještě pár minut. Při servírování zjemníme každou porci lžící jogurtu Hollandia. Hotovou polévku můžeme ještě lehce rozmixovat ponorným mixérem.

Tip: rajčata nejlépe oloupeme tak, že horní část rajčat nařízneme do kříže a zalijeme vroucí vodou. Po chvilce můžeme rajčata scedit a lehce oloupat.

Hodnocení

2  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.11.2016 3:17

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist