Čekankový nákyp podrží kila od těla

Vypadá jako pekingské zelí, používá se do salátů jako zelí, ale není to pekingské zelí! Ve starém Egyptě pražili s kořene čekanky kávu. Prášek kořenové čekanky totiž obsažený inzulín lehce karamelizuje a my si z něj vaříme bílou kávu, meltu, která čistí krev, chrání střeva, snižuje cholesterol, podporuje trávení a pomáhá HUBNOUT!

Čekanka obsahuje velké množství minerálů a dnes tolik atraktivní přírodní složky vlákniny.
Rostlinku zdobí fialkové květy, které lze dusit, vařit, péct a především pak pojídat.

Připravte si:

. uzavřené čekankové květy (puky)
. citrónovou šťávu
. hnědý cukr
. sůl
. šunku
. sýr

Co dům dá… čekanku doplní a zbaví hořké chuti

Omytá poupata čekanky pokapeme citrónovou šťávou.
Posypeme hnědým cukrem.
Maličko osolíme.
Podlijeme vodou a podusíme.

Mezitím:

Ohnivzdornou misku vymažeme máslem.
Misku poklademe šunkovým nářezem, či dietním salámem juniorem
a štědře posypeme podušenou čekankou.

A nakonec:

Obsah misku poprášíme strouhaným sýrem, několika chutí
a poklademe plátky másla.

V předehřáté troubě pečeme do růžova.

Servírujeme:

Ještě horký čekankový nákyp ozdobíme snítkou petržele, či lístky máty.
K zapečené čekance si dopřejte ovocný salát z čerstvého nebo i kompotovaného ovoce.

29.7.2007 12:00| autor: Markéta

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist