Carpaccio s meruňkovým přelivem

Suroviny

zralé meruňky
500 g
krystalový cukr
2 lžíce
skořice
1/4 lžičky
šťáva z citrónu
1,5 ks
škrobová moučka
1 lžička
středně velká sladká jablka
2 ks
vyzrálé hrušky
2 ks
fíky
2 ks

Postup přípravy:

Meruňky omyjte, vypeckujte, dejte do kastrolu, zalijte šťávou z citronu, podlijte 100 ml vody, přidejte skořici a povařte. Rozmixujte je ponorným mixérem, přidejte škrobovou moučku rozmíchanou v trošce vody a nechte přejít varem. Odstavte, vychlaďte ve studené vodě a dejte na chvíli dobře vychladit do lednice. Ovoce omyjte a osušte, jablka a hrušky překrojte na půl a vykrojte jaderník a tuhá vlákna. Ovoce nakrájejte na tenké dílky, zalijte citronovou šťávou, promíchejte a rozložte na talíře. Každou porci přelijte meruňkovou omáčkou a můžete lehce poprášit skořicí.

Tip: Omáčku můžete připravit také z broskví.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.3.2020 10:22| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist