Bylinkový aspik se zeleninou a šunkou

Suroviny

natvrdo uvařené vejce
2 ks
mražený hrášek
100 g
mražená nebo čerstvá mladá mrkev
100 g
šunka
4 plátky
plátková želatina
1 sáček
zelené bylinky
1 hrst
ocet
2 PL
cukr
1 ČL
mletý koriandr
1 špetka
sůl, mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Želatinu namočíme na 5 minut do vody, aby nabobtnala. Hrášek a mrkev krátce povaříme v osolené vodě, slijeme a necháme odkapat. Želatinu vymačkáme, rozpustíme ji ve 2, 5 dl teplé vody a ochutíme ji octem, cukrem, solí, mletým pepřem a koriandrem. Připravíme 2 misky a na dno každé nalijeme ochucenou želatinu. Když začne tuhnout, vložíme do misek vařená oloupaná vejce rozkrojená na půlky (řeznou stranou dolů), přidáme zarolované plátky šunky a misky doplníme povařenou zeleninou a větší částí čerstvých bylinek. Vše zalijeme zbylou želatinou, necháme alespoň 2 hodiny v chladu ztuhnout. Aspik pak vyklopíme na talíře a ozdobíme ho zelenými bylinkami.

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.2.2022 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist