Budapešťská pomazánka

Suroviny

tvaroh
250 g
máslo
1 PL
sladká mletá paprika
2 ČL
nakládaná kapie
2 PL
menší cibule
1 ks
sůl
dle chuti
česnek
dle chuti
feferonka
dle chuti
smetana nebo bílý jogurt
dle chuti

Postup přípravy:

  • Změklé máslo utřeme se solí a mletou paprikou.
  • Přidáme tvaroh a utřený česnek.
  • Nakrájíme nadrobno nakrájenou cibuli a čerstvou papriku zbavenou zrníček (nejlepší je cibuli a papriku posekat ručním sekáčkem na zeleninu.)
  • Pomazánku dobře promícháme spolu s kouskem másla nebo lžící smetany.                                     
  • Hotovou pomazánku uložíme do lednice a necháme dobře vychladit.
  • Natíráme ji na chléb, veku nebo celozrnné pečivo.                           

Variací na budapešťskou pomazánku je nespočet. Místo tučného tvarohu můžeme použít odtučněný, smetanu můžeme nahradit bílým jogurtem. Budapešťskou pomazánku můžeme také rozdělit do malých misek a každý si může nabírat podle svého. Ochutit ji můžeme podle chuti a v případě použití pálivé papriky nebo feferonky získáme skutečně pikantní budapešťskou pomazánku. Záleží jen na vaši chuti a fantazii a využívejte suroviny, které daná roční doba nabízí. Vaše rodina nebo návštěva to náležitě ocení.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 15x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.2.2014 9:06| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist