Brynzové brambory se slaninou

Suroviny

menší brambora
800 g
olej
3 PL
kmín
1 ČL
anglická slanina
100 g
česnek
4 stroužky
šalvěj
1/2 ČL
rozmarýn
1/2 ČL
brynza
150 g
sýr cottage
250 g
sůl
dle chuti
pálivá paprika
dle chuti

Postup přípravy:

Brambory oloupejte, umyjte, osušte a podélně překrojte na poloviny. Pekáček nebo plech vyložte pečicím papírem, nasypte na něj brambory, pokapejte je olejem, posypte lžičkou kmínu a solí. Promíchejte, vložte do vyhřáté trouby a pečte 30 minut při 180 – 200 °C. Pak přidejte drobně nakrájenou anglickou slaninu, jemně nasekaný česnek, přidejte šalvěj, rozmarýn a podle chuti vločky pálivé papriky. Promíchejte a zvolna pečte ještě 15 minut. Mezitím rozmíchejte brynzu se sýrem cottage. Brambory promíchejte se sýrem nebo je v něm namáčejte. Podávejte se salátem.

Hodnocení

2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.2.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist