Brynzové brambory s bylinkami

Suroviny

menší brambora
800 g
olej
3 PL
libová anglická slanina
100 g
česnek
4 stroužky
šalvěj
1/2 ČL
rozmarýn
1/2 ČL
kmín
1 ČL
brynza
150 g
sýr cottage
250 g
sůl
dle chuti
mletá pálivá paprika
dle chuti

Postup přípravy:

Brambory oloupejte, umyjte, osušte a podélně překrojte. Pekáček nebo plech vyložte pečícím papírem, naskládejte na něj brambory, pokapejte je olejem a posypte kmínem a solí. Vložte je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 10 minut, potom teplotu snižte na 180 °C a ještě 20 minut pečte. Pak přidejte drobně nakrájenou anglickou slaninu, jemně nasekané nebo prolisované stroužky česneku, šalvěj, rozmarýn a podle chuti pálivou papriku. Promíchejte a pečte ještě 15 minut. Mezitím rozmíchejte brynzu se sýrem cottage a sýrovou směs zamíchejte do brambor. Podávejte se zeleninovým salátem.

Tip: brambory můžete do sýrové směsi také namáčet.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.10.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist