Brynzová pomazánka s ředkvičkou

Suroviny

brynzy
200 g
ředkviček
6 ks
pomazánkové máslo nebo Lučina
1 ks
mleté papriky sladké
1 ČL
papriky či zelené cibule
1 ks
kmín
mléka nebo smetany
2-3 PL
svazek pažitky

Postup přípravy:

  • Nastrouháme ředkvičky na velmi jemno
  • Přidáme brynzu a pomazánkové máslo
  • Vše dohromady vyšleháme.

Pravá brynza je již dost slaná a také chuťově výrazná, proto ji již není třeba solit ani kořenit. Brynzová pomazánka nejlépe chutná na čerstvém krajíci tmavého chleba, ale můžeme ji podávat na jiném tmavém pečivu (cereálním), tak i pečivu bílém. Dobře se hodí i jako podklad na jednohubky.

Variací brynzové pomazánky může být mnoho, protože ve fantazii meze nekladou. Do hotové pomazánky můžeme přimísit další ingredience, například jemně nakrájenou cibuli nebo zelenou cibulku, hroznové víno, olivy, ale i ananas, jablka a podobně. Neměli bychom zapomenout na konečnou výzdobu, tedy zelenou nebo červenou papriku, rajčata, ale třeba i kompotovanou mandarinku.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.4.2014 12:25| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist