Bruselské roštěnky se slaninou a česnekem

Suroviny

hovězí plátky
4 ks
sůl
slanina
50 g
hladká mouka
1 ČL
cibule
200 g
česnek
4 stroužky
pepř
1 PL
párek
4 ks
kremžská hořčice
2 PL

Postup přípravy:

Omyté roštěnky naklepeme, po stranách nařízneme, obalíme v mouce, vložíme je na rozpálenou slaninu a opečeme. Pak přidáme nakrájenou cibuli, podusíme, přidáme nadrobno nakrájený česnek, pepř, zalijeme horkou vodou a dusíme doměkka; měkké maso vyndáme, šťávu  rozmixujeme a krátce povaříme; podávané roštěnky na talíři potřeme maličko hořčicí, na ní položíme nožičku teplého párku a posypeme změklou cibulí.

Změklou cibuli vytvoříme tak, že ji nakrájíme na drobné kroužky, trochu osolíme a čistýma rukama promneme, zakryjeme talířkem a necháme změknout.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist