Broskvové řezy se šlehačkou a praženými mandlemi

Suroviny

vejce
3 ks
cukru moučka
200 g
másla
120 g
mléka
120 ml
polohrubé mouky
300 g
prášku do pečiva
1 PL
konzervy broskví
3 ks
mandlových plátků
3 PL
smetany ke šlehání
2 ks
kakaa
50 g
strouhané čokolády
50 g
ztužovače šlehačky
3 ks
vanilkový cukr
1 ks

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Vejce s cukrem utřeme do husté pěny. Rozpustíme máslo a smícháme je s mlékem a vaječnou pěnou. Poté opatrně vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva.

Piškotové těsto rozetřeme na tukem vymazaný plech. Broskve dáme na síto a necháme je důkladně okapat. Půlky broskví dáme na těsto vypouklou částí nahoru. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 až 35 minut při teplotě 175 °C. Upečený piškot necháme vychladnout. Mandlové lupínky jemně opražíme na teflonové pánvi bez tuku.

Smetanu smícháme s vanilkovými krémy (nebo ztužovače šlehačky) a ušleháme, přidáme vanilkový cukr. Poté rozetřeme na upečený koláč. Posypeme hustě kakaem. Celý koláč přejedeme po povrchu kuchařskou stěrkou se zuby, ozdobíme ho tak nejrůznějšími ornamenty. Koláč dále dozdobíme podle chuti nastrouhanou hořkou či mléčnou čokoládou a opraženými mandlovými lupínky.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.3.2011 1:16| autor: Aneta020

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist