Brokolice zapečená s rajčaty a mozzarellou

Suroviny

brokolice
1 ks
rajčata
4 ks
mozzarella
200 g
červená cibule
1 ks
česnek
2 stroužky
olivový olej
dle potřeby
sušené oregano
dle chuti
sůl, drcený pepř
dle chuti
čerstvé bylinky na zdobení
dle libosti

Postup přípravy:

Brokolici omyjte a povařte v osolené vodě doměkka. Prudce ji zchlaďte v ledové vodě, nechte okapat a rozeberte na malé růžičky. Rajčata a oloupanou cibuli nakrájejte na tenká kolečka. Do pekáčku vymazaného olivovým olejem vyrovnejte vrstvu brokolice, rajčat a cibule a vše mírně osolte. Asi 2 lžíce olivového oleje rozetřete s prolisovaným česnekem a potřete jím vrstvu zeleniny. Posypte ji ještě oreganem a pokapejte olejem. Vrstvení zopakujte, opět osolte a okořeňte. Pekáček vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a zapékejte 10 minut. Mozzarellu sceďte a nakrájejte na plátky. Zeleninu pokryjte mozzarellou, posypejte drceným pepřem, pokapejte olejem a vraťte do trouby asi na 8 minut. Před podáváním pokrm posypejte nasekanými čerstvými bylinkami. Podávejte s celozrnným pečivem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.8.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist