Brambory s kapustou a klobásou

Suroviny

středně velká hlávka kapusty
1 ks
uvařené brambory
2 ks
nožičky klobásy
2-3 ks
vejce
2 ks
sádla
1 PL
sůl, mletý pepř, majoránka
mléka
3/4 hrnku
sůl, muškátový oříšek hladká mouka
másla
1 PL

Postup přípravy:

Těstíčko: 3/4 hrnku mléka, 1 vejce, sůl, muškátový oříšek, hladká mouka, lžíce másla

Očistěnou kapustu rozpůlíme a uvaříme do měkka. Cibuli pokrájíme nadrobno a na sádle osmažíme dorůžova. Brambory nastrouháme. Uvařenou scezenou kapustu posekáme na kousky. Přidáme nastrouhané brambory, osmaženou cibuli, na kousky nakrájené klobásy, vejce, osolíme, okořeníme a důkladně promícháme.

Zapékací misku řádně vytřeme sádlem a směs do ní urovnáme. Mléko osolíme, přistrouháme kousek muškátového oříšku, přidáme vejce a vidličkou rozšleháme. Pomalu přidáváme mouku, až vznikne řídké těstíčko jakoby na palačinky. Zalijeme jím obsah zapékací mísy a pokapeme rozpuštěným máslem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zezlátnutí povrchu (cca 35 minut).

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist