Brambory s bešamelem a vejci

Suroviny

vejce
6-8 ks
máslo
1/2
hladká mouka
2-3 PL
podravka
1/2 KL
sůl
pepř
nové koření
bobkový list
mléko
1,5 l
zakysaná smetana
1 ks
brambor
1 kg

Postup přípravy:

Připravíme si jíšku z másla a mouky, zalejeme mlékem s rozkvedlanou zakysankou, přidáme veškeré koření a důkladně za stálého míchání provaříme. Tohle je tzv. bešamel.

Brambory oloupeme, vejce oloupeme a obojí přes kolečko na brambory prolisujeme do omáčky tak, jako když děláme brambory na bramborový salát.

Vejce i brambory vmícháme do horkého bešamelu, vyndáme kuličky koření a bobkový list , ale taky nemusíme, vyndá si každý sám.

Někdo přidává na kostičky uzeninu, kyselou okurku, ale já ne, nám chutná jen s brambory a vejci a čím víc , tím líp.

Vím, že nezdravé, ale dobré. Dobrou chuť !

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.7.2011 4:25| autor: soffie

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist