Bramborový špíz se zeleninou a žampiony

Suroviny

uvařené brambory ve slupce
2 ks
cibule
1/2 ks
anglická slanina
100 g
cherry rajčata
6 ks
zelená paprika
1 ks
žampiony
6 ks
barevný drcený pepř
bylinková sůl
kmín
dle chuti
olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Brambory důkladně omyjeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě téměř do měkka. Necháme je vychladnout. Nakrájíme si ostatní suroviny. Vše napícháme střídavě na grilovací jehly, vložíme na plech či kamen, pokapeme olejem a okořeníme kmínem, bylinkovou solí a drceným pepřem. Dáme do trouby vyhřáté na 200°C asi na 15 minut, nakonec dopečeme asi 5 minut pod grilem. K těmto špízům se nejlépe hodí tatarská omáčka smíchaná s česnekem nebo teplá omáčka ze smetany a nivy.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist