Bramborový salát s vejcem a majonézou

Suroviny

brambora
800 g
vejce
6 ks
sladkokyselá okurka
4-5 ks
celer
50 g
mrkev
100 g
cibule
1 ks
hořčice
1 ČL
olej
3 PL
lák z okurek (nebo citrónová šťáva)
3 PL
majonéza
150 g
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Uvařte ve slupce 800 g brambor a natvrdo uvařte 6 vajec. Trochu zchladlé brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte do mísy. Přidejte 4 – 5 sterilovaných nakrájených sladkokyselých okurek, 50 g uvařeného a nakrájeného celeru a 100 g uvařené nakrájené mrkve, drobně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, lžičku hořčice, 3 lžíce oleje a 3 lžíce láku z okurek nebo citrónové šťávy a nechte zcela vychladnout. Pak do salátu vmíchejte na kostičky nakrájená vejce a 150 g majonézy.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.12.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist