Bramborový salát se smaženým lilkem

Suroviny

malé salátové brambory
750 g
jablko
1 ks
bílá cibule
1 ks
slanina
70 g
olej
4 lžíce
šťáva z citronu
přiměřeně
pažika
na ozdobu
sůl a pepř
na dochucení
malé lilky
2 ks
vejce
2 ks
hladká mouka
na obalení
strouhanka
na obalení
sůl
na dochucení
olej
na smažení

Postup přípravy:

Brambory umyjte, uvařte ve slupce, zchladlé oloupejte a nakrájejte na plátky. Přidejte k nim na kolečka nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené jablko, zalijte šťávou z citronu, olejem, osolte, opepřete a nakonec posypte na kostičky nakrájenou rozškvařenou slaninou a nasekanou pažitkou. Lilek oloupejte, nakrájejte na silnější plátky, osolte a nechte vypotit. Pak plátky opláchněte od soli, osušte, obalte v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Usmažte na oleji.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.6.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist