Bramborový nákyp v rajské omáčce

Suroviny

cibule
2 ks
česnek
1 stroužek
olej
4 PL
rajče
400 g
bobkový list
1 ks
sladká paprika
1/2 ČL
sůl, pepř
dle chuti
oregano
dle chuti
cukr
1/2 ČL
brambora
500 g
máslo
3 PL
smetana
2 PL
muškátový oříšek
1 špetka
vejce
4 ks

Postup přípravy:

Připravte rajskou omáčku z drobně nakrájených 2 cibulí a stroužku česneku, které nechte zesklovatět na 4 lžících oleje, přidejte 400 g oloupaných nakrájených rajčat, bobkový list, 1/2 lžičky sladké papriky, sůl, pepř, oregano, 1/2 lžičky cukru a duste 30 minut. Dále oloupejte a nakrájejte 500 g brambor. Vařte je 15 minut, sceďte, prolisujte, vmíchejte do nich 3 lžíce másla, 2 lžíce smetany, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku, 4 žloutky a nakonec sníh ušlehaný ze 4 bílků a špetky soli. Hmotou naplňte máslem vymazané 4 formičky. Pečte ve vodní lázni v troubě při 180 °C 30 minut dozlatova. Podávejte s rajskou omáčkou.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.6.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist