Bramborový knedlík plněný klobásou

Suroviny

uvařené brambory ve slupce
600 g
vejce
1 ks
žloutek
1 ks
hrubá mouka
100 g
krupice
100 g
papriková klobása
2 ks
menší červená cibule
3 ks
máslo
1 PL
olej
4 PL
strouhanka
120 g
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Teplé brambory oloupeme, smícháme s vejcem a žloutkem, přisypeme mouku s krupicí a solí. Připravíme tuhé těsto, rozdělíme je na dvě části. Každou rozválíme na pomoučené pracovní desce na silný plát. Na každý položíme omytou a osušenou klobásu. Těsto zavineme a přitlačíme ke klobáse. Nadívané šišky vložíme do vroucí vody. Vaříme 15-17 minut. Během této doby knedlík jednou otočíme. Cibule oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Máslo rozehřejeme s olejem, přisypeme cibuli a zvolna ji osmažíme do světle zlatova. Strouhanku nasucho opečeme v teflonové pánvi. Knedlíky ihned po uvaření obalíme v opečené strouhance. Nakrájíme je na plátky, které přeléváme smaženou cibulkou. Můžeme také podávat s dušeným zelím.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.6.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist