Bramborové suflé se sýrem

Suroviny

vejce
4 ks
brambora
3 ks
nastrouhaný tvrdý sýr s nižším obsahem tuku
80 g
bílý jogurt
2 PL
hladká mouka
1 PL
nasekaná zelená petrželka
1 PL
olej na vymazání formiček
dle potřeby
hladká mouka na vysypání formiček
dle potřeby
voda
4 dl
žampión
3 ks
menší karotka
1/2 ks
brynza
30 g
olivový olej
1/2 PL
čerstvá řeřicha
1/2 PL
sůl, mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Omáčka: 4 dl vody, 3 žampióny, 1 střední brambora, 1/2 menší karotky, 30 g brynzy, 1/2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce čerstvé řeřichy, mletý pepř, sůl

V míse vyšleháme žloutky, přidáme nastrouhaný sýr, uvařené a oloupané a nastrouhané brambory, mouku, jogurt a nasekanou petrželku. Směs osolíme a nakonec do ní vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Čtyři vhodné kulaté formičky vytřeme olejem a vysypeme moukou. Naplníme je do tří čtvrtin připravenou směsí, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 25 minut.

Mezitím připravíme omáčku. Očištěné a na plátky nakrájené žampióny a karotku orestujeme na olivovém oleji. Přilijeme 4 dl vody, přidáme oloupanou a na plátky nakrájenou bramboru a pomalu vaříme doměkka. Pak omáčku přelijeme do mixéru, přidáme trochu řeřichy a brynzu a vše rozmixujeme na hladký krém, který dochutíme solí a pepřem.

Upečené suflé vyjmeme z trouby, necháme 2 minuty odpočinout. Omáčku rozdělíme na talíře, opatrně na ně z formiček vyklopíme horké suflé a ihned podáváme.

Rada: aby bylo suflé hezky nadýchané, měly by být bílky dobře našlehané. Použijte bílky pokojové teploty a šlehejte je v kovové míse, až zvětší svůj objem asi sedmkrát. Pak vmíchejte jednu lžíci sněhu do těsta a po částech opatrně přimíchejte zbytek sněhu.

Hodnocení

2  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.7.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist