Bramborové suflé s hermelínem

bramborove-sufle-s-hermelinem-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

brambora
500 g
hermelín
200 g
vejce
4 ks
máslo
40 g
solamyl
1 ČL
smetana
100 ml
muškátový oříšek
1 špetka
sůl, pepř
dle chuti
pažitka
dle chuti

Postup přípravy:

Brambory oloupejte, překrájejte, zalijte horkou vodou, osolte a uvařte hodně doměkka. Rozšťouchejte je s horkou smetanou a máslem na kaši, podle chuti ji osolte, opepřete, vmíchejte muškátový oříšek a nechte je trochu zchladnout. Pak vmíchejte žloutky, solamyl, dvě třetiny sýra nakrájeného na kostičky a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Zapékací misky vytřete máslem, naplňte směsí a na povrch položte tenké plátky sýra. Vložte je do předehřáté trouby, upečte dozlatova a posypte pažitkou. Ihned podávejte!

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.8.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist