Bramborové pirohy plněné tvarohem

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Brambory nastrouháme jako na bramborák (ale ne úplně na jemnou kaši), osolíme je (poněkud více, sůl se trochu vysmaží). Tvaroh smícháme s vajíčkem a nadrobno pokrájenou cibulkou. Také ho osolíme trochu víc než třeba při přípravě pomazánky (ale nepřesolit).

Potom vezmeme hrst brambor, mezi dlaněmi je vymačkáme. Bramborovou směs rozprostřeme po jedné dlani, na půlku dáme lžíci tvarohu a za pomoci druhé ruky přiklopíme a uplácáme piroh. I když někde trochu vylézá tvaroh, nevadí to. Pirohy potom smažíme na oleji stejně jako bramboráky.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.4.2012 5:10| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist