Bramborové lodičky se slaninou a sýrem

Suroviny

brambory
niva
200 g
eidam
4 plátky
česnek
4 stroužky
anglická slanina
200 g
sůl
pepř
sladká paprika
žampiony
100 g
bazalka
máta
pečící papír

Postup přípravy:

Brambory oloupeme, překrojíme na poloviny a ty pak lžičkou vydlabeme, aby zbyly lodičky s cca 5 mm stěnou. Vydlabané zbytky brambor a oba sýry nastrouháme a dáme do misky. Přidáme rozmačkaný česnek, na drobno pokrájené bylinky a koření (dle chuti). Pozor! Kdo méně solí, ať již nedává sůl! O to se postará niva.

Na pánvi opečeme na drobno nakrájenou slaninu a žampiony, a vše přidáme do misky. Směs dobře promícháme a naplníme bramborové lodičky (můžou mít klidně kopeček). Lodičky položíme na plech, na papír, na každou lodičku položíme plátek slaniny a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 30 minut. Nakonec na každou lodičku položíme plátek eidamu a necháme zapéct.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist