Bramborové halušky

Suroviny

brambory
2 ks
polohrubá mouka
hrnek
žloutek
1 ks
sůl
1 ČL
mléko
1/2 hrnek

Postup přípravy:

Uděláme si nejprve těsto na halušky: dvě velké brambory nastrouháme najemno na struhadle, přidáme dva hrníčky polohrubé mouky, sůl, žloutek, mléko a zpracujeme na řídké těsto. Kdyby bylo těsto hustší, přidáme ještě mléko. Z takto připraveného těsta děláme halušky přes haluškový cedník přímo do vroucí osolené vody. Vaříme asi 10 minut za občasného míchání. Po uvaření scedíme a necháme odkapat.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.2.2016 9:12| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist