Bramborová polévka s jablky a špenátem

Suroviny

brambory
600 g
zelená jablka
150 g
čerstvé mladé špenátové lístky
100 g
šalotka
20 g
česnek
1 stroužek
smetana 12%
100 ml
mletý pepř, sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Oloupané brambory, oloupaná, jádřince zbavená jablka a oloupanou šalotku zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené, trošku osolíme, uvedeme do varu, teplotu snížíme a uvaříme doměkka, pak rozmixujeme. Vmícháme smetanu, podle potřeby naředíme vodou a opět uvedeme do varu. Přidáme dobře oprané, překrájené špenátové lístky a několik minut povaříme, ochutíme oloupaným utřeným stroužkem česneku, osolíme a opepříme. Podáváme s opečenou bagetou nebo na kostičky nakrájeným opečeným rohlíkem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.9.2017 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist