Bramborová polévka s omáčkou pesto

Suroviny

uzená tučná slanina bez kůže
3 proužky
brambora
450 g
cibule
450 g
olivový olej
2 PL
máslo
25 g
kuřecí vývar
6 dl
mléko
6 dl
olivový olej
1,5 dl
syrové krátké těstoviny
100 g
tučná smetana
1,5 dl
sůl, pepř
dle chuti
nasekaná čerstvá petrželka
60 g
česnek
2 stroužky
piniové semínko
60 g
čerstvá bazalka
2 PL
parmezán
60 g
bílý pepř
dle chuti
čerstvě nastrouhaný parmezán
dle chuti
česnekový bílý chléb
dle libosti

Postup přípravy:

Pesto: 60 g nasekané čerstvé petrželky, 2 stroužky česneku, 60 g rozdrcených piniových semínek, 2 lžíce čerstvých lístků bazalky, 60 g čerstvě nastrouhaného parmezánu, bílý pepř, 1,5 dl olivového oleje.Všechny přísady rozmixujte v mixeru.

Ve velkém hrnci smažte nakrájenou slaninu, oloupané brambory a cibuli asi 4 minuty na středním plameni. Přidejte máslo, brambory a cibuli a za neustálého míchání smažte dalších 12 minut. Do hrnce přilijte vývar a mléko, přiveďte vše k varu a 10 minut vařte na mírném plameni. Přidejte těstoviny a vařte na mírném plameni dalších 10-12 minut. Vmíchejte smetanu a vařte na mírném plameni dalších 5 minut. Přidejte petrželku, sůl, pepř a 2 lžíce pesta. Dejte polévku do servírovacích misek a podávejte s parmezánem a čerstvým česnekovým chlebem.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.5.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist