Bramborová kaše s mrkví

Suroviny

brambory
400 g
mrkev
300 g
máslo
2 PL
cukr nebo med
1 ČL
sůl, mletý pepř
voda

Postup přípravy:

Překrájené oloupané brambory dáme do mírně osolené vody, vody by mělo být jen tolik, aby byly brambory sotva ponořené. Očištěnou mrkev pokrájíme na větší kousky, přidáme je k bramborám tak po 10 minutách, co se budou brambory vařit, dolijeme vařící vodu, i mrkev musí být zcela ponořená, vaříme dalších 10 minut doměkka všech surovin. Vodu slijeme a do hrnce k mrkvi a bramborám přidáme máslo a cukr nebo med, osolíme a vše v hrnci pěkně promícháme. Nakonec obsah hrnce rozšťoucháme na vláčnou, ale hrubší kaši s patrnými kousky brambor a mrkve, nezapomeneme ji dochutit solí a pepřem.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.1.2015 6:40| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist