Bramboráčky s lososovým tatarem

Suroviny

brambora
700 g
vejce
1 ks
česnek
2 stroužky
majoránka
1 PL
hladká mouka
2 PL
sůl, pepř
dle chuti
tuk na smažení
dle potřeby
losos
400 g
citrón
1 ks
drcený sečuánský pepř
1 ČL
olivový olej
2 PL

Postup přípravy:

Bramboráčky: 700 g brambor, 1 vejce, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, lžíce majoránky, 2 lžíce hladké mouky, tuk na smažení

Tatar: 400 g lososa, 1 citrón, sůl, lžička drceného sečuánského pepře, 2 lžíce olivového oleje

Brambory hrubě nastrouhejte, osolte a po chvíli přebytečnou vodu odlijte. K bramborům přidejte vejce, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek, mouku a dobře rozmíchejte. Na pánvi s rozehřátým tukem usmažte jednotlivé bramboráčky. Čerstvého lososa ostrým nožem naškrábejte nebo nakrájejte na kousky a rozmixujte. Vmíchejte k němu olej, citrónovou šťávu, sůl, pepř (můžete vmíchat i syrový žloutek). Bramboráčky potírejte lososem a podávejte s různými zeleninovými saláty.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.10.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist