Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Suroviny

máslo
230 g
polohrubá mouka
570 g
droždí
1 kostka
pískový cukr
100 g
vejce
2 ks
sůl
špetka
vanilkový cukr
1 balíček
mléko
2 dcl
mleté vlašské ořechy
200 g
cukr
120 g
skořice
špetka

Postup přípravy:

Těsto: 400 g polohrubé mouky, 1 kostička droždí, 60 g másla, 100 g pískového cukru, 2 vejce špetka soli, 1 balíček vanilkového cukru, dle potřeby mléko (cca 2 dl)

Na posypku: 200 g mletých vlašských ořechů, 170 g másla, 170 g polohrubé mouky, 120 g cukru, špetka skořice

Vykynutým kváskem zaděláme běžným způsobem volnější kynuté těsto. Po vykynutí rozprostřeme na plech, posypeme hustě borůvkami a překryjeme posypkou. Na posypku všechny přísady prsty rozdrobíme v míse a rovnoměrně nasypeme na borůvky. Necháme ještě asi 30 minut kynout a potom upečeme v předehřáté troubě. Pečeme asi 30 minut při 180 °C.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist