Biftečky se sýrem a bazalkou

Suroviny

zadní hovězí maso (nejlépe ze svíčkové)
600 g
olej na potření
dle potřeby
sůl, mletý pepř
dle chuti
tvrdý sýr
100 g
mletá paprika
dle chuti
bazalka
dle chuti

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na plátky asi 1, 5 cm tlusté a jemně je naklepeme. Potřeme je olejem a okořeníme. Necháme asi 2 hodiny v chladnu odležet. Poté plátky položíme na rošt a grilujeme po každé straně cca 6 minut. Při opékání druhé strany před koncem tepelné úpravy posypeme maso nahrubo nastrouhaným sýrem smíchaným s nakrájenou bazalkou. Hotové plátky osolíme a podáváme s chlebem a zeleninou, případně s jinou přílohou (dušenou rýží nebo grilovanými či vařenými brambory).

Tip: bazalka jídlu propůjčí chuť italské kuchyně!

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.1.2020 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist