Bezlepkový mandlový dort

Suroviny

vejce
4 ks
cukr
200 g
hera
200 g
mleté mandle
200 g
pohanková mouka hladká
150 g
bezlepkový prášek do pečiva
1/2 KL
bezlepkové nepražené kakao
1 PL
vanilkový cukr
1 balení
pomerančová marmeláda
200 g
citrónová šťáva
4-5 PL
práškový cukr
100 g
pomerančová kandovaná kůra
plátky mandlí na zdobení

Postup přípravy:

na polevu: 100g práškového cukru, 3lžíce citronové šťávy, pomerančová kandovaná kůra a plátky mandlí na zdobení

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Troubu necháme vyhřát na 180° C . Formu důkladně vymažeme tukem. Vejce našleháme do pěny s cukrem a vanilkovým cukrem.

Postupně přidáváme změklý tuk, mandle, kakao a po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Dáme do vymazané dortové formy a pečeme 40-45 minut.

Vychladlý korpus překrojíme 2x. Potřeme marmeládou smíchanou s citronovou šťávou. Povrch dortu přelijeme citronovou polevou a hned posypeme pomerančovou kůrou a mandlemi .

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.8.2011 10:45| autor: Werushka7

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist