Bezlepkoví ořechoví šneci

Suroviny

bezlepková mouka Manther
400 g
žloutky
3 ks
sušené droždí Dr. Oetker
1/2 balení
cukr
60 g
vlažné mléko
8 PL
tuk Stela
250 g
sůl
1 špetka
bílky
3 ks
moučkový cukr
200 g
mleté ořechy
200 g
vanilinový cukr dr. Dr. Oetker
1 balení

Postup přípravy:

Těsto: 400 g bezlepkové mouky Manther, 3 žloutky, 1/2 bal sušeného Droždí Dr.Oetker, 60 g cukru, 8 PL vlažného mléka, 250 g tuku Stela, špetka soli

Náplň: 3 bílky, 200 g moučkového cukru, 200 g mletých ořechů

Na obalování: moučkový cukr, 1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Na vál nasypeme bezlepkovou mouku, přidáme zbylé suroviny na těsto
a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na minimálně 3 díly a na válu podsypaném bezlepkovou moukou všechny díly rozválíme (na velikost asi 20×30 cm).

Náplň: z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj zašleháme moučkový cukr a nakonec mleté ořechy. Náplní potřeme rozválené pláty a svineme je do rolády. Z rolád krájíme pomocí nitě (jako knedlíky) kolečka silná asi 2 cm.

Kolečka vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 180 °C po dobu asi 20 minut (až začnou okraje růžovět). Po upečení necháme šneky vychladnout, aby se nedrolily, a teprve potom je obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilínovým cukrem.

TIP: Šneky můžeme konzumovat ihned nebo uložit do druhého dne do krabice s víkem.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.8.2011 10:39| autor: Werushka7

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist