Beránek podle naší tety Běty

Suroviny

sádla
100 g
másla
40 g
cukru
170 g
žloutky
4 ks
citrónová kůra
1/2 ks
mléko
1/2 dcl
strouhané oloupané mandle
100 g
prášek do pečiva
1 ks
sníh z bílků
4 ks
polohrubá mouka
260 g

Postup přípravy:

Sádlo, máslo, cukr a žloutky třeme do pěny.

Pak přidáme citronovou kůru, mandle a střídavě mouku se sněhem. Naposledy vmícháme mouku, kde máme prášek do pečiva.

Formu na beránka (obě dvě půlky) vymažeme – jak jste která zvyklá – sádlem, Omegou, Herou, máslem… a vysypeme strouhankou. Do té půlky formy, kde je čumáček nalijeme těsto a druhou půlkou přiklopíme.. Beránek „vyběhne“ a je upečený pěkně v kuse.

Beránka vložíme do předehřáté trouby a zvolna asi 1 hodinu pečeme (dám na 5 minut do trouby vyhřáté na 220 °C, pak stáhnu na 160 °C).

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist